Joo, otsikko on ajankohtainen monellakin tapaa. Tiitu on tiputellut jo jonkin aikaa ja pojat on vain mielessä. Tumppu ei taaskaan näytä tekevän juoksuaan syksyllä. Ainakaan se ei tiputtele. Onkin tässä vitsailtu, että Tumppu on sen verran alkukantainen, että on niinkuin sudet joilla kiima on vain kerran vuodessa keväällä. Kovasti koirilla on kimppakivaa keskenään. Pääasia, ettei juoksut nosta tunteita pintaa niin, että pitäisi alkaa riitelemään. Oikeastaan nyt on ihan päinvastoin.

Viikonloppuna on sitten canicrossin SM-kisat Riihimäellä. Tiitu juoksuaika sattuu kiusallisesti aina tähän canicross-kauden huipennukseen. Niin oli viime vuonnakin. Sehän ei mitenkään estä kisoihin osallistumista, mutta onhan tuollaisen kanssa mukava majoittua reissussa. Kämppä on hetkessä kuin teurastamo. Tiitu on kyllä hyvä matkustamaan, eikä ole yleensä stressannut turhia. Nyt kun tunteet ovat pinnassa on tilanne tietenkin vähän toinen. Tiitu on jos mahdollista monellakin tapaa herkempi juoksujensa aikaan. Kun se muutenkin on pehmeä ja herkkämieli, järkyttyy sen mieli nyt vielä herkemmin :)

Itse vetämiseen tai kisasuoritukseen en ole huomannut juoksuilla olevan juurikaan merkitystä. Ehkä Tiitu ei ihan niin tosissaan ole. Myös muut koirat ja hajut se reagoi voimakkaamin. Tästähän voi olla itse kisassa sekä hyötyä, että haittaa. Jos sattuu hyvä lähtöpaikka ja edellä hyvät hajut, tietää se vauhtia lisää. Jos taas joudutaan ohittelemaan paljon ja sattuu ihana prinssi ohitettavaksi, voi joutua tekemään enemmän töitä. Yleensähän näistä on selvitty kuitenkin meidän harjoitteluun nähden mainiosti.

Kisoihin oli muuten ilmoittautunut meidän veteraanisarjaan peräti 13 osallistujaa. Hienoa. Voidaan mitata tasoamme oikein kunnolla. Minulla on vähän sellainen aavistus, että kunnonajoituksemme ei tänä vuonna onnistunut niin hyvin kuin viime vuonna. Pari viikkoa sitten tekemämme testijuoksu saattoi olla tämän kauden kuntohuippu. Kulunut pari viikkoa ei ainakaan oman tuntemuksen mukaan ole yhtään parantanut oloa ja sitten on vielä tuo Tiitun juoksu. Siitä huolimatta olen innoissani lähdössä kisaamaan.

Ja sitten vielä vähän juoksusta. Kannuksessa on huomenna canicross-tapahtuma. Harmi, että olosuhteet näyttävät olevan huonohkot. Viikonloppuna satanut lumi on tallautunut pururadan pintaan ja on paikoin melkoista jäätikköä. Ajattelin ottaa Tiitun kanssa viimeistelytreenin Kannuksessa, kun siellä on mahdollisuus kokeilla lajia. Ei taideta kuitenkaan riskeerata, jos jää ei sula ja rata parane. Jopas se harmittaisi vetää jäätiköllä nurin ja jättää SM-kisat väliin. Toivotaan kuitenkin, että Kannukseen tulee paljon innokkaita vetolajeista kiinnostuneita paikalle. Jospa joku innostuisi lajista niin saataisiin yhteistreenejä aikaan.