Jahas, ehtipäs taas vierähtää muutama viikko edellisestä kirjoituksesta. Mitään kummallista tai erikoista ei ole toisaalta sattunutkaan. Koirat voivat hyvin ja arki luistaa painollaan.

Ollaan pähkäilty koirien käyttäytymistä yhdessä ja erikseen. Liekö Tiitun murkkuikä tai juuri päättynyt toinen juoksu vai mikä, mutta yhä vaan suurempi ero tuntuu olevat koirien käytöksessä onko niiden kanssa yhdessä vai erikseen liikkeellä. Hihnassa käyttäytyminen tai vapaana kulkeminen teettä töitä, kun koirat ovat molemmat mukana. Ne tuntuvat olevan sellainen parivaljakko, että ottavat yhdessä olleessaan kaikessa mahdollisessa tukea toisiltaan niin hyvässä, kuin erityisesti pahassa.

Pari kirjoitusta taaksepäin tulikin ilmi Tiitun varsinainen ensimmäinen tottelemattomuus, mitä ei ole ilmennyt kertaakaan sen kanssa kahdestaan ollessa. Myös Tumpun kaikki kouhotukset nousevat selvästi herkemmin esiin koirien ollessa yhdessä. Tultiin siihen tulokseen, että yhden koiran kanssa liikkumista, tekemistä, leikkimistä jne on lisättävä ja saatava sitä kautta parannusta aikaa myös tuossa yhdessä kulkemisessa. Tarkistettiin myös koirien saama huomiota arkipäivän tilanteissa ja on rajoitettu niiden keskinäistä kouhottamista. Ehkäpä pientä edistystä onkin jo havaittavissa.

Parhaiten tämä edistyminen ehkä näkyy koirien innossa leikkiin ja tottisteluun, kuin muuhkin yhdessä tekemiseen. Toki me on nostettukin viime viikkoina treenikertojen määrää. Anne treenaili tänään koirien kanssa takapihalla ja yritin saada pimeydestä huolimatta kuvia aikaiseksi sisältä ikkunasta. Eipä kovin laadukkaita otoksia tullut, mutta laitetaanpa muutama kuva kuitenkin esille.

1078322.jpg

1078323.jpg

Tumppu taistelee tosissaan patukasta. Se on muutenkin selvästi terävämpi kaikessa kuin Tiitu. Erityisesti Tumpun luoksetulo on sen parasta osaamista. Anne treenaili ja leikki vajaa puoli tuntia Tumpun kanssa, jonka ajan se jaksoi yllättävänkin hyvin. Leikki ja lyhyet treeniosat vuorottelivat. Liikkeistä Tumpun kanssa treenattiin seuraamista eri vauhdeilla, käännöksineen, luoksetulo. Maassaolo-käskyyn tuli monenlaista häiriötä, kuten koiran ympäri ja ylikävely. Kaikkiaan antoisa treeni.

1078324.jpg

1078325.jpg

Tiitu joutui 'kentälle' Tumpun jälkeen. Piti jo alkuun varautua virittelemään neiti pois Tumpun jäljistä ja jäniksen papanoista. Varsin hyvin ja lyhyessä ajassa Tiitu pystyi keskittymään tekemiseen. Tässäkin on tapahtunut merkittävää kehitystä. Tiitun kanssa samat liikeet, kuin Tumpunkin. Tiitun luoksetulo on parantunut, vaikka sen vauhdissa onkin Tumppuun järkyttävä ero. Yhdessä vaiheessa Tiitu alkoi tarjota suoraan edestä sivullemenoa heittämällä takapuolensa jo valmiiksi vähän vasemmalle. Se on korjaantumassa. Alakuvassa Tiitu maahan-käskyn alla ja Anne kävellee ristiin rastiin patukan kanssa ja välillä Tiitun ylikin. Aika hyvin sujuu.